Politiehond bijt mannen bij rellen in Apeldoorn

Twee mannen zijn zaterdagochtend vroeg in Apeldoorn gebeten door een politiehond, nadat de arrestatie van een 32-jarige Apeldoorner voor ongeregeldheden zorgde. De politie moest een korte charge uitvoeren om de rust weder te laten keren.

De man had al een verbod voor de horecagelegenheden in het centrum, maar was desondanks een café aan het Caterplein binnengeglipt. Daar werd hij op verzoek van de politie weer weggestuurd. Eenmaal buiten wilden de agenten de man oppakken voor huisvredebreuk en hem meenemen naar een politiebureau, maar de man verzette zich hevig.

Met de nodige dwang werd de Apeldoorner onder controle gebracht, geboeid en naar een politiebusje geleid, meldt de politie. Daar zag hij nog kans een van de agenten een kopstoot te geven, waarop hij werd afgevoerd naar een bureau.

Tijdens de aanhouding van de man ontstond echter ook nog eens een grimmige sfeer op het Caterplein. De aanwezige agenten wisten samen met de portiers en enkele politiehonden diverse omstanders die zich met de arrestatie bemoeiden en zich verbaal en fysiek agressief gedroegen richting de politie op afstand te houden.

Uiteindelijk werd besloten alle omstanders weg te sturen. Een deel gaf hieraan gehoor, een deel bleef zich ondanks waarschuwingen verzetten. Hierbij werden twee mannen gebeten door een politiehond. Het lukte de politie echter niet deze twee op te pakken. Nadat ze waren gebeten, renden de mannen weg. Pas nadat ook nog een korte charge werd ingezet om de resterende omstanders weg te krijgen, keerde de rust op het plein terug.

Tegen de 32-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook onderzoekt de politie de ongeregeldheden die volgden op zijn aanhouding.