Clijsters en Kvitova naar finale Parijs

Kim Clijsters en Petra Kvitova bestrijden elkaar morgen in de finale van het WTA-toernooi in Parijs. De als eerste geplaatste Clijsters won in twee sets van Kaia Kanepi uit Estland: 6-1, 7-5. Kvitova, de nummer vier van de plaatsingslijst, boekte een nog overtuigender zege. Zij klopte Bethanie Mattek-Sands uit de Verenigde Staten met 6-2, 6-0.

Clijsters, die door het bereiken van de halve finale maandag de nieuwe nummer een van de wereld is, leek een eenvoudige partij tegemoet te gaan tegen Kanepi. De Vlaamse trok de eerste set vlot met 6-1 naar zich toe, maar daarna ging Kanepi meedoen. De Estste pakte een vroege break voorsprong en serveerde op 5-4 voor de set. Clijsters brak terug en Kanepi leverde bij 6-5 achter nogmaals haar opslag in.

Kvitova had alleen in de openingsfase van haar partij iets te duchten van Mattek-Sands. In de tweede set ging twee derde van de punten naar de Tsjechische die na iets minder dan een uur klaar was. Voor Kvitova is het haar tweede finale van het jaar. Vorige maand won ze al de titel in Brisbane.


Clijsters en Kvitova naar finale Parijs (Foto: Novum)