AZ boos op Argentijnse voetbalbond

AZ heeft met ophef gereageerd op de verergerde enkelblessure waarmee keeper Sergio Romero terugkeerde van de interland met Argentinië tegen Portugal.

Ondanks een enkelblessure verdedigde Romero afgelopen woensdag het Argentijnse doel in de oefeninterland tegen Portugal. Door zijn deelname verergerde de enkelkwetsuur van de sluitpost, waardoor AZ vanavond in de competitiewedstrijd tegen PSV een beroep moet doen op derde doelman Estaban Alvarado. Reserve-doelman Joey Didulica kampt met een nekhernia.

AZ dreigt Romero maar liefst een maand te moeten missen. Dit tot grote ontevredenheid bij trainer Gertjan Verbeek. "Iedereen is toch met zijn eigen belang bezig. De denkwijze, dat spelers ook aan hun werkgever denken, is een utopie", vertelt de coach aan De Telegraaf. "We hebben ook Simon Poulsen al eens teruggekregen van een interland, met een blessure waardoor hij bijna een half jaar niet kon spelen."

"Er komen op dit gebied steeds meer fricties", vervolgt Verbeek. "De Argentijnse bondscoach, de medische staf en Sergio zelf hebben woensdag geoordeeld, dat hij zou kunnen spelen. En nu hebben wij hem geblesseerd terug. Waarschijnlijk zullen we ook nooit weten, in hoeverre Sergio in deze eerlijk heeft gehandeld."