Vervolg All Stars in najaar op witte doek

Het vervolg op de voetbalfilm All Stars verschijnt komend najaar in de bioscopen. Na de onverwachte dood van Antonie Kamerling, die in het eerste deel het personage Hero speelde, ging het project de koelkast in.

Independent Films liet donderdag weten dat regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot de afgelopen maanden gesprekken hebben gevoerd met de betrokken acteurs en Antonies weduwe Isa Hoes. Op basis van deze gesprekken werd een nieuwe draai gegeven aan het script, dat inmiddels is goedgekeurd door het Nederlandse Fonds voor de Film.

"Ik wil nog niet te veel weggeven van het verhaal, maar we hebben het scenario zo herschreven dat het personage Hero niet uit Old Stars verdwenen is", zegt Van de Velde. Alle bekende gezichten uit het origineel keren terug in deel twee. De opnames van All Stars 2: Old Stars staan gepland voor deze zomer in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. De film draait vanaf oktober in de bioscoop.

All Stars verscheen in 1997 en ging over zeven vrienden die al van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal spelen bij hun club Swift Boys. Vanwege het succes volgde er een gelijknamige serie die liep tot 2001. Het vervolg op de eerste film draait om een trip naar Barcelona.


Antonie Kamerling (Foto: Novum)