Geen openbare bètatest van Brink

Het schietspel Brink krijgt geen openbare bètatest. Volgens een woordvoerder van gamestudio Splash Damage verwarren consumenten de test met een demo-versie. Het spel dat gamers in de test te zien krijgen, kan echter drastisch verschillen van het eindproduct.

De gamestudio zou problemen met de verwachtingen van gamers hebben ondervonden bij de lancering van Enemy Territory: Quake Wars. "Ze verwachten dat alles goed werkt en compleet is", stelt de woordvoerder tegenover de website Nowgamer. Dat dat niet zo bleek te zijn, zorgde voor negatieve publiciteit rond het online schietspel.

Games die gebruikmaken van uitgebreide online facetten ondergaan regelmatig een publieke bètatest. Sommige bedrijven kiezen ervoor om de toegang tot deze opentest te beperken. Splash Damage heeft de testfase van de game nu enkel voor een selecte groep beschikbaar gemaakt.

Niet alle bedrijven kiezen die methode. Playstation 3-bezitters kunnen op dit moment enkele online facetten van het schietspel Killzone 3 van het Nederlandse Guerrilla Games gratis testen. Ondertussen gebruikt de gamestudio de vergaarde informatie om het spel aan te passen.

Brink komt uit voor PC, Xbox 360 of PlayStation 3 en zal in mei in de winkel komen te liggen.