Wii-game leert peuter schelden

Victoria Smith is geschokt. De Britse moeder speelde met haar 3-jarige zoontje een spelletje op de Wii, geschikt voor kinderen. Groot was de schok toen de goede oplossing van een woord een scheldwoord bleek te zijn.

Smith speelde met haar zoontje Oliver het spelletje 'Countdown', een woordspelletje op de Britse televisie. In het spel, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, is het de bedoeling een door elkaar gehusseld woord van negen letters in de goede volgorde te zetten. Moeder en zoon slaagden er echter niet in om de letters SHAHSITED in de goede volgorde te zetten. Hun ontzetting was echter groot toen de goede oplossing 'SHITHEADS' bleek te zijn.

"Ik kon mijn ogen niet geloven", vertelt de dertigjarige moeder. "Langzaam zag ik een obscene belediging op het scherm verschijnen. Oliver is een slimme jongen, en we gebruiken de game om zijn woordenschat te vergroten. Hij vroeg direct wat het woord betekende."

De echtgenoot van de Londense heeft zijn zoon de kamer uit moeten zetten. Smith zal de game niet meer spelen. Channel 4, de tv-zender die het spel op de markt brengt, was niet bereikbaar voor commentaar.