De Boer staat achter komst Cruijff

Frank de Boer staat positief tegenover de komst van Johan Cruijff bij Ajax. Het Ajax-icoon is in beeld om een technische klankbordgroep te gaan leiden. "Ik vind het zeer interessant", zegt De Boer tegen NRC. "Het is belangrijk voor een trainer dat er naar je wordt geluisterd. Ik sta erg open voor adviezen van anderen."

De Boer verwacht dat hij met de technische klankbordgroep ook over de komst van nieuwe spelers gaat overleggen. "Maar ze moeten niet vergeten dat ik er uiteindelijk een klap op moet geven. En als een aankoop een mislukking wordt, fungeer ik als kop van Jut", de 40-jarige coach. "Ze zullen dus wel met heel goede argumenten moeten komen om mij op andere gedachten te brengen."

Cruijff uitte in het verleden diverse malen forse kritiek op de jeugdopleiding van Ajax. De Boer staat daar niet achter. "Ik heb het 4,5 jaar van dichtbij meegemaakt. We zijn echt goed bezig, al blijven er altijd zaken voor verbetering vatbaar."

Ajax verwacht volgens NRC vrijdag bekend te kunnen maken wie zitting nemen in de klankbordgroepen. Naast de technische klankbordgroep komen er ook commissies voor de verenigingsstructuur en financiën.