[NHL] Sharks komen in vorm

De San Jose Sharks lijken hun vorm eindelijk te pakken te hebben. Na een matige serie waarin de ploeg afzakte naar de elfde plaats in de Western Conference werden van de laatste tien wedstrijden er negen gewonnen. Daarmee staan de Sharks nu vierde in de conference en staan ze gelijk met de Dallas Stars voor de leiding in de Pacific divisie, een plek die recht geeft op één van de eerste drie seeds in de playoffs.

De overwinning werd geboekt tegen de Columbus Blue Jackets, die sterk begonnen aan de wedstrijd. In de eerste periode werden maar liefst zestien schoten op doel geproduceerd en daaruit werd tweemaal gescoord. Kristian Huselius en Grant Clitsome waren de doelpuntenmakers. De Sharks konden daar slechts zes schoten op doel tegenover stellen.

In de tweede periode waren de rollen omgedraaid. De Sharks waren nu sterker en wisten ook tweemaal te scoren. Verdediger Kent Huskins maakte zijn eerste goal van het seizoen. Kyle Wellwood, halverwege het seizoen aangetrokken als free agent, maakte zijn tweede van het seizoen.

De Blue Jackets kwamen in de derde periode weer in hun spel en drukten de Sharks met hun rug tegen de muur, maar toch kwamen de Sharks op voorsprong. Patrick Marleau wist uit een assist van Joe Pavelski te scoren en dit bleek uiteindelijk de winnende treffer.

"Dit was zeker niet het plan. De eerste periode waren we gewoon niet alert genoeg. Om dan toch nog zo terug te komen was erg lekker. Onze goalie had daar een groot aandeel in", aldus Sharks-coach Todd McLellan. Assistent-coach Trent Yawney kwam nog even terug op het feit dat het geen heel mooie overwinning was: "Beggars can't be choosers. Wij zijn er blij mee, een overwinning is een overwinning. De punten waar we niet blij mee waren zullen we meenemen in de training van morgen."