Huntelaar: "In principe kan je zo'n bal niet missen"

Klaas-Jan Huntelaar draait een moeizaam seizoen met Schalke 04. Bij Oranje wist hij gisteravond gewoon weer het net te vinden.

"Ik ben wel tevreden", zei Huntelaar na afloop tegenover Goal.com. "We hebben de eerste helft goed druk gezet en de bal een aantal keer veroverd. Er waren wel een paar momenten dat Oostenrijk er iets te makkelijk uit kwam, maar ik denk dat we het over het algemeen wel goed gedaan hebben", aldus Huntelaar, die kort terugblikt op de wedstrijd.

Op 13 november 2010 scoorde hij voor het laatst in het shirt van Schalke. In wedstrijden van het Nederlands elftal weet hij het net vaker te laten bollen. Zo ook tegen Oostenrijk weer. Hier had hij echter wel een hoop kansen voor nodig. "Die eerste kans schoot ik op zich nog wel strak in, maar die pakte de keeper nog goed met z'n been. Bij twee andere kansen stond ik te dicht op de keeper en stifte ik de bal steeds tegen hem aan."

Vlak na rust was het wel raak voor Huntelaar. "Het was een heel goede bal van Erik Pieters na een mooie aanval vanaf links. Ik kon 'm nog net binnen knikken bij de tweede paal. In principe kan je zo'n bal niet missen, maar toch is het nog lastig. Je loopt eigenlijk van de goal weg dus moet je er wel een andere richting aan geven. Maar het was een perfecte voorzet dus die bal moest er gewoon in."

Het betekende het 26e doelpunt van Huntelaar in Oranje. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Kick Smit (oud-speler van Haarlem) in de topscorerslijst van het Nederalnds elftal. "Die naam zegt me wel iets", vervolgt Huntelaar. "Maar ik wist het niet. Het is overigens wel iets waar ik als spits mee bezig ben.