PVV hekelt Groningse antihoogtevreescursus

De PVV is verbaasd over het bericht dat tweeduizend ambtenaren in Groningen een cursus krijgen aangeboden om te leren omgaan met hoogtevrees en angst voor liften. "Het is niet de taak van de overheid om ambtenaren therapie aan te bieden", zegt Kamerlid Harm Beertema. "Als we met dit soort zaken beginnen, is straks het eind zoek."

De werknemers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen verhuizen volgende maand naar een nog naamloos kantoorpand van 24 verdiepingen. Het gebouw waar de ambtenaren nu werken telt 14 verdiepingen.

De PVV heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra (VVD) en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom (VVD). Beertema wil van hen weten of zij ook vinden dat het geen overheidstaak is om ambtenaren met 'hoogtevrees, pleinvrees, smetvrees of wat voor vrees dan ook, van overheidswege een passende therapie aan te bieden'.

Het gebouw heeft in totaal 2500 werkplekken, waarvan 1320 voor de medewerkers van DUO. De derde tot en met de zevende verdieping zijn bestemd voor de Belastingdienst.


PVV hekelt Groningse antihoogtevreescursus (Foto: Novum)