De Cler wil graag nog naar buitenland

Tim de Cler houdt er rekening mee, dat hij aan zijn laatste maanden bij Feyenoord bezig is. De verdediger heeft een afgelopend contract en heeft tot dusver nog niets vernomen wat ook maar leek op een mogelijke verlenging.

"Ik heb zelf het idee dat dit mijn laatste jaar bij Feyenoord is," liet De Cler aan AD Sportwereld weten. De 32-jarige speler hoopt op een mogelijk avontuur buiten onze landsgrenzen. "Als er straks een buitenlandse club komt, is de kans groot dat ik die kans pak. Dat wil ik nog wel een keer beleven."

De Cler speelde in zijn actieve carrière als voetballer nooit buiten Nederland. De verdediger begon zijn professionele loopbaan als voetballer bij Ajax. Na vijf seizoenen in de hoofdstad beproefde de speler zijn geluk bij AZ, waarna hij in het seizoen 2007/2008 uiteindelijk bij Feyenoord terecht kwam.

Vorig seizoen waren er wel degelijk mogelijkheden op een buitenlands avontuur, maar de technische staf van Feyenoord weigerde mee te werken aan een transfer. "Dat heb ik heel vervelend gevonden, want ik kwam zelden aan bod. De tijden zijn veranderd, ik ben nu onbetwist basisspeler. Maar een contractverlenging zit er, denk ik, niet meer in."

Ondanks de slechte jaren, die Feyenoord tot op heden meemaakt, heeft De Cler nooit spijt gehad van zijn keuze voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. "Natuurlijk denk je dan weleens 'misschien had ik het destijds anders moeten doen'. Maar het gevoel voor deze club is niet te beschrijven. Feyenoord is uniek."