Guerrilla: 'Motioncontrollers zullen in meer FPS-games verschijnen'

Volgens programmeur Tommy de Roos van Guerrilla Games zullen motioncontrollers zoals de Wiimote en de PlayStation Move steeds meer gemeengoed gaan worden in FPS-games. Het duurt nog even voordat we eraan gewend zijn, maar de Roos denkt dat het uiteindelijk omarmd wordt als een goede controller.

"Je verliest wel wat accuratesse als je ronddraait, dat is wat moeilijker" vertelde de Nederlander. "Maar dat wordt uitgebalanceerd door het feit dat je overal kan wijzen en dat daar de kogels neerkomen. Dat is een afweging die je moet maken, en sommige hardcore gamers hebben toch de Move gekozen." Volgens de Roos moet binnen een paar jaar deze wenfase afgelopen zijn.

"Dit zijn de beginfases. Nintendo heeft een hoop onderzoek gedaan. Nu hebben wij dat ook gedaan, waardoor het langzaam op gang komt. Binnen een paar jaar worden first-person-shooters zo gespeeld. Misschien niet per se met de Move, maar wel met een soortgelijke controller." aldus de Roos.

Killzone 3, shooter van Nederlandse bodem voor de PS3, heeft goede punten gescoord. De game ligt binnenkort in de winkel.

kz3