Ruim twintig tips in brute zaak misbruik studente

De uitzending die Opsporing Verzocht dinsdag wijdde aan het ernstig misbruik van een 19-jarige studente in Lunteren heeft inmiddels 22 tips opgeleverd. De politie laat weten met de tipgevers in gesprek te gaan om de tips op bruikbaarheid te onderzoeken.

Het slachtoffer was de nacht van maandag 13 december alleen in een studentenwoning aan de Hessenweg die ze deelde met drie andere studenten. Omdat een van haar huisgenoten nog thuis zou komen, liet ze een deur open. Haar eigen slaapkamerdeur was wel op slot.

Rond 02.00 uur werd de slaapkamerdeur opengebroken. Het slachtoffer deed alsof ze nog sliep, maar na enkele minuten stortte de inbreker zich op haar. Hij bond haar vast en tapete haar mond dicht. Vervolgens misbruikte en mishandelde hij haar zo ernstig dat ze het bewustzijn verloor.

De politie vond later een bandenspoor van een fiets. Bij een brug verder op de Hessenweg werd later de bh van het slachtoffer gevonden.

Na de misbruikzaak kon het slachtoffer niet meer in het huis wonen. Ze woont nu elders in het land bij familie. Omroep Gelderland meldt dat de eigenaar van de studentenwoningen ook is aangeslagen door het incident. Hij is meteen gestopt met het verhuren van kamers voor studenten.