Looyen: "Berichten ruzie met Kalezic zijn onzin"

Technisch directeur Leen Looyen is louter positief over De Graafschap-trainer Darije Kalezic, waar hij het contract echter niet van gaat verlengen. Ondanks de goede prestaties die Kalezic met De Graafschap wist te boeken, wil de club niet verder met de trainer. "Het is beter om op het hoogtepunt te stoppen. Darije vindt heus wel een nieuwe club", zegt Looyen in het Algemeen Dagblad.

Een reden voor het vertrek van Kalezic is niet bekend, maar de technisch directeur ontkent dat het door een slechte relatie tussen trainer en bestuur komt. "Ik heb Kalezic toendertijd aangesteld. En een jaar later heb ik zijn contract verlengd, hoewel niet iedereen in de club het daarmee eens was."

"Berichten over ruzie kan ik naar het rijk der fabelen verwijzen. Darije en ik komen niet bij elkaar op de verjaardag, nee. Vrienden zijn we zeker niet, maar we hebben wel een goede werkrelatie", zegt hij.

De beslissing werd vorige week intern al gemaakt. In de wandelgangen klinkt de naam van Hoofd Opleidingen Richard Roelofsen als mogelijke opvolger, maar dat onkent Looyen. "We gaan voor twee of drie jaar een extern iemand binnenhalen."