Zarayda Groenhart start safe-sex campagne

Presentatrice Zarayda Groenhart van het tv-programma Spuiten en Slikken lanceert woensdagmiddag de nieuwe vrij veilig-campagne 'Maak seks lekker veilig'. Dat gebeurt in het Mediapark in Hilversum in aanwezigheid van twee- tot driehonderd schoolkrantredacteuren. Dat meldde Soa Aids Nederland.

De campagne moet jongeren aanzetten om op het juiste moment over condoomgebruik te praten. Jongens hebben vaak wel een condoom bij zich 'voor het geval dat', maar doen het liever zonder. Meiden hebben het liefst wel seks met condoom, maar vinden het moeilijk om erover te beginnen.

Onbeschermde seks kan onder meer leiden tot chlamydia. Het is de meest voorkomende soa onder jongeren met in totaal naar schatting 60.000 infecties per jaar. Enkele adviezen uit de campagne luiden: 'Vrouwen vinden het fijn als je zelf over condooms begint' en 'Een sterke vrouw begint zelf over condooms'.

De campagne wordt zichtbaar op scholen en op internet. Jongeren kunnen daarop reageren. Via stellingen die daaruit volgen, kunnen ze met zelfbedachte tips, afbeeldingen en video's komen. Hiermee wordt in het najaar een Postbus 51-campagne gemaakt.

Zarayda Groenhart start campagne veilige seks
Zarayda Groenhart (Foto: ANP)