Nijland maakt excuses voor 'ongepaste' uitspraken

Hans Nijland biedt zijn excuses aan. De directeur van FC Groningen uitte na afloop van de Groningse zevenklapper tegen Willem II (7-1) kritiek op de arbitrage, die niet lang genoeg had laten doorspelen.

Bij een grote voorsprong van één van beide teams is het doorgaans zo dat scheidsrechters geen tijd bijtrekken in de slotfase. Ook afgelopen zondag was dat het geval. Scheidsrechter Kevin Blom vond het na 90 minuten en acht goals welletjes en blies voor het einde. "Direct na afloop van de wedstrijd heb ik mijn verbazing uitgesproken over het uitblijven van extra speeltijd", zegt Nijland op de clubsite van Groningen.

"De laatste jaren is niet zelden het doelsaldo bepalend geweest voor een eindklassering op de ranglijst. Om die reden vind ik dat er geen willekeur mag bestaan over het al dan niet bijtellen van extra speeltijd. Mijn opmerking was in dit geval echter niet gepast. De wedstrijd was met tien tegen negen en met 7-1 op het scorebord gespeeld, Willem II was benadeeld en de scheidsrechter wist dat hij een fout had gemaakt bij het uitdelen van de rode kaart aan Willem II-speler Arjan Swinkels."

"Dan is het niet het juiste moment een opmerking te plaatsen over het niet toekennen van extra speeltijd. Dat hoort niet bij de stijl van een club als FC Groningen. Het is heel vervelend als een dergelijke opmerking wordt uitgelegd als onsportief gedrag richting Willem II, want zo was het zeker niet bedoeld", is Nijland schuldbewust.

"Wij hebben respect en waardering voor onze collega-clubs. Ik zal de clubleiding in Tilburg dan ook een brief sturen met een uitleg en excuses, voor het geval dat dit verkeerd is ontvangen. Ik heb persoonlijk Arjan Swinkels al een sms-bericht gestuurd dat ik blij voor hem ben dat zijn onterecht verkregen rode kaart is geseponeerd."