Head verkoopt aandelen in Williams

Onlangs werd bekend dat het Formule 1-team van Williams naar de beurs zal gaan. Het is nu duidelijk geworden dat de meeste aandelen afkomstig zullen zijn van directeur Patrick Head die op termijn met pensioen wil gaan.

"Ik weet vrij zeker dat ik mijn positie als 'Director of Engineering' ergens in de nabije toekomst zal neerleggen," zei Head tegen Reuters. "Op het moment is het echter nog niet zover. Ik stop denk ik over een paar jaar. Ik ben er namelijk vooralsnog van overtuigd dat ik nog altijd een rol van betekenis kan spelen binnen het team, en ik wil ook gewoon mijn deel doen om Williams terug naar de kop van het veld te brengen."

Head is inmiddels 65 en wil ook na zijn pensioen bij Williams betrokken blijven als hij stopt met het dagelijkse werk. "Ik zal dan vermoedelijk niet langer dagelijks met het team bezig zijn, maar ik wil wel bij het bedrijf betrokken blijven en mijn bestuursfunctie behouden."

Head heeft 27% van de aandelen in handen en ziet met de beursgang de kans voorbijkomen om zijn betrokkenheid bij het team alvast te verminderen voordat hij echt met pensioen gaat. "We hebben besloten dat het grootste deel uit mijn aandelenportefeuille komt, omdat Frank een meerderheidsbelang in het team wil houden en Toto Wolff (een andere co-eigenaar van het team, red.) zijn deel pas vijftien maanden geleden gekocht heeft," zei Head die weet dat 27% van de aandelen uitgegeven gaan worden.

De Brit benadrukt dat hij niet helemaal van het podium wil verdwijnen. "Ik blijf na de beursgang zo'n vijf procent van het team in handen houden, want dat is iets waar ik in ieder geval aan vast wil blijven houden totdat ik echt met pensioen ga."