Dead Space 2 krijgt keymapping dankzij gehandicapte gamer

De PC-versie van Dead Space 2 zal binnenkort de functie krijgen om de keybindings zelf te veranderen, dankzij een gamer met een bijzondere handicap. Gareth Garratt, een man die zijn handen niet kan gebruiken, speelt games met zijn kin en was erg teleurgesteld toen bleek dat de besturing in Dead Space 2 niet veranderd kon worden.

De petitie om de besturing te kunnen wijzigen heeft ondertussen meer dan 25,000 ondertekeningen, en Visceral Games heeft kenbaar gemaakt dat een patch aankomende is. Steve Papoutsis, executive producer van Dead Space 2, zei het volgende: "The Dead Space 2 team is aware of the issue that disabled players are having with Dead Space 2 PC. In fact a number of folks on our team are so passionate about getting this fix done that they are currently working hard to allow players to re-map key bindings to the mouse which should help disabled players enjoy the game."

De petitie was opgezet door een andere gamer met een motorische stoornis, Chuck Bittner. Een topic door Garratt op het forum van Overclockers heeft de aandacht van de media gekregen en hiermee is de bal aan het rollen gebracht. Check Garratt's skills in Dirt 2!