Vertonghen: "Goed moment om te vertrekken"

Ajax lijkt binnenkort opnieuw afscheid te mogen nemen van een steunpilaar uit de selectie. Jan Vertonghen staat al langere tijd in de belangstelling van diverse Europese topclubs en de Belg laat nu weten dat komende zomer een mooi moment is om te vertrekken uit Amsterdam.

"Zoals ik al zei is het een goed moment om te vertrekken bij Ajax. Niet dat ik absoluut weg wil maar ik sta er niet weigerachtig tegenover. Mijn favoriete competitie is de Engelse maar als AC Milan komt aankloppen zeg je natuurlijk niet nee", aldus Vertonghen.

Afgelopen transferperiode kon de Belgische verdediger ook al op de interesse rekenen van diverse Europese topclubs, maar van concrete interesse was destijds geen sprake: "Ik ga daar eerlijk in zijn. Concreet heb ik van die teams nog niks gehoord. Niet rechtstreeks, niet via mijn club of via mijn manager."

Hij vervolgt: "Er is al belangstelling geweest maar dat was niet van clubs van dat niveau. Ik heb natuurlijk ook wel gehoord dat Galliani (algemeen directeur van AC Milan, red) lovend was over mijn prestatie met Ajax in Milaan. Zijn woorden deden mij blozen".

Vertonghen, die tot nu toe 113 wedstrijden voor Ajax speelde en daarin twaalf maal wist te scoren, heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2013.