[NHL] Blackhawks blijven stroef draaien

De verdedigend Stanley Cup-kampioenen, de Chicago Blackhawks, blijven dit jaar stroef draaien in de NHL. Dit keer werd er met 3-1 verloren van de Calgary Flames, die met deze overwinning de achtste plaats in de conference pakken. Deze plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op een playoffplaats. De Blackhawks staan vooralsnog op de elfde plaats.

Mikael Backlund opende voor de thuisploeg de score met een backhand-schot. Het enige dat de Flames zichzelf mochten verwijten is dat ze niet verder voorstonden aan het einde van de periode gezien het feit dat de Blackhawks slechts drie schoten op doel wisten te produceren. Het duurde tot de tweede periode voordat de Blackhawks iets terugdeden. Patrick Kane zette de de ploeg uit Chicago op gelijke hoogte.

Curtis Glencross wist uiteindelijk in de derde periode de winnende treffer te maken. Na een knappe pass van Olli Jokinen kon hij alleen op het doel afschaatsen en oog in oog met goalie Cory Crawford faalde hij niet. De treffer van Rene Bourque in het lege net was alleen voor de statistieken nog van belang.

De Flames hebben nu, na een matige seizoensstart, uit de laatste acht wedstrijden punten gehaald. Zeven van die wedstrijden wonnen zij zelfs.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Calgary Flames Chicago Blackhawks 3-1
Toronto Maple Leafs Atlanta Thrashers 5-4
Detroit Red Wings New York Rangers 3-2
Nashville Predators Edmonton Oilers 0-4
Phoenix Coyotes Colorado Avalanche 3-0
Vancouver Canucks Ottawa Senators 4-2