Beau: RTL Boulevard corrupt

Beau van Erven Dorens heeft fors uitgehaald naar RTL Boulevard en Shownieuws van SBS 6. "Wat mij tegenstaat aan de manier waarop showbizz in Nederland wordt gevolgd, is de corruptie. Ze noemen zich journalisten, nota bene, maar zijn zo corrupt als de neten. RTL en SBS maken zich daar beide schuldig aan", aldus de tv-presentator in KRO Magazine.

Albert Verlinde, het belangrijkste gezicht van RTL Boulevard, was jarenlang een collega van Beau toen hij zelf het programma presenteerde. Beau: "Ik kende Albert als iemand die op SBS een showprogrammaatje aan elkaar praatte. Hij was niet mijn type en ik lag zelfs helemaal in een deuk toen ik hoorde dat we samen een programma gingen maken. In de praktijk werkte het vanaf minuut één. We hadden het heel gezellig en konden de hele wereld aan."

Toch begon Beau zich vrij snel te irriteren aan de roddelnicht: "Albert en ik hebben iets bijzonders meegemaakt, namelijk de lancering van onze carrières. Die eerste succesjaren waren geweldig, daarna begonnen de irritaties. Je zit dag en nacht op elkaars lip. Alberts succes is gebaseerd op het feit dat hij oprecht geïnteresseerd is in de showbizz en daarover als geen ander, met humor en soms vilein, kan vertellen."

Vorige maand noemde Beau Verlinde zelfs immoreel. De showbizzdeskundige zou leugens verspreiden over dat Beau het programma Weekend Miljonairs zou gaan presenteren.


Beau van Erven Dorens: RTL Boulevard en Shownieuws corrupt (Foto: RTL)