'Cruijff wil nu wel terugkeren bij Ajax'

Johan Cruijff zal volgens het NRC Handelsblad terug gaan keren bij Ajax. Hij zal volgens de krant de leider zijn van een nieuw te vormen technisch platform dat als doel heeft om te kijken of er een nieuwe technisch directeur aangesteld moet worden of dat de hoofdtrainer de aan- en verkopen mag gaan bepalen.

De nieuwe ledenraad zal vanavond waarschijnlijk een voorstel naar de Raad van Commissarissen sturen om Cruijff aan te stellen. De oud-speler zou nu zelf ook wel open staan om meer dan alleen advies aan Ajax te gaan geven.

Eeder dit jaar uitte Cruijff verschillende malen kritiek op het beleid bij Ajax en hij riep dan ook op aan oud-spelers om zich kandidaat voor de ledenraad te stellen. Zes van hen werden uiteindelijk gekozen en kunnen zo hun stempel drukken op de gang van zaken bij Ajax.

Cruijff zal nu bij de Amsterdammers waarschijnlijk het rapport van de commissie-Coronel bekijken of er nog aanbevelingen op voetbaltechnisch gebied in zitten die op moeten worden gevolgd. Verder moeten er nog commissies komen die de financiën en de clubstructuur onder de loep gaan nemen.