Nintendo hekelt 'goedkope' apps

De lage prijs van applicaties voor mobiele telefoons is schadelijk voor de game-industrie. Dat is de mening van Reggie Fils-Aime van de Amerikaanse afdeling van Nintendo. Voor de camera van Gametrailers geeft de Nintendo-baas aan bang te zijn dat consumenten een verkeerd beeld krijgen van de prijs van games door de lage prijsstelling van applicaties op bijvoorbeeld de iPhone.

Voor de iPhone kosten populaire spellen als Doodle Jump en Angry Birds ongeveer een euro. Daarnaast zijn er veel gratis applicaties en testversies beschikbaar voor de iPhone, iPod en iPad. De nieuwste spellen voor de Nintendo DS kosten daarentegen zeker veertig euro. Fils-Aime erkent dat iPhone-hit Angry Birds een leuk spel is, maar dat is een uitzondering temidden van al die games van één en twee euro?. De topman vreest dat consumenten gaan verwachten dat games altijd weinig geld kosten.

Nintendo ziet Apple als een grote concurrent. Op 25 maart komt de Nintendo 3DS op de markt, een 3D-spelcomputer die zonder speciale bril kan worden gebruikt. Naar verluidt komt Apple binnenkort met een nieuwe versie van de iPhone en iPad.