Van Hanegem hekelt analyse Eredivisie Live

Willem van Hanegem heeft zich vrijdag geërgerd aan de analyse van Ajax - De Graafschap op Eredivisie Live. Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik werd in de eerste helft verrast door De Graafschap; ze waren de betere ploeg, kregen de betere kansen en durfden aanvallend te blijven denken en spelen in Amsterdam", aldus Van Hanegem. "Ik was echt benieuwd wat presentator Jan Joost van Gangelen en analist Patrick Kluivert daarover zouden zeggen. Ik kreeg echter een ingelaste uitzending van Ajax-tv te zien."

"Het ging alleen maar over Ajax, geen woord over De Graafschap, schandalig gewoon. Dan dúrft er een zogenaamde kleine ploeg eens wat te doen en dan wordt er geen woord aan besteed. Kluivert had het alleen maar over wat een echte Ajax-spits dient te doen, maar kwam daarbij niet verder dan dat die altijd bij de eerste paal op flankballen moet wachten. Wat een goedkope onzin is dat zeg."

Volgens de Kromme ging het te veel over de 'Ajax-cultuur'. "Ik word daar ziek van, van het gezeur daarover. Wat is dat dan? Die Ajax-cultuur? Niemand weet dat precies uit te leggen, maar ze vallen er de bestuurders van Ajax wel altijd mee lastig. Het zijn dezelfde types, de critici, die in de rust alleen Ajax blijken te hebben gezien en over de vorderingen van de tegenstander niks te melden hebben. Wat een misselijke arrogantie."