Weg Zaandam dicht na dakpannenregen

In Zaandam is zaterdagmiddag een grote hoeveelheid betonnen dakpannen naar beneden gevallen bij een nieuwbouwpand naast station Zaandam. De politie heeft de provinciale weg N203, ter hoogte van het station afgesloten. Niemand is gewond geraakt. De treinen rijden gewoon en reizigers kunnen via een omweg op het station komen, laat de politie weten.

De eerste melding kwam binnen om 13.50 uur. Verkeersregelaars proberen op diverse punten het verkeer in goede banen te leiden. Hoelang de weg blijft afgesloten, is nog onbekend.

In Den Briel is zaterdag een deel van een dak van een gymhal afgewaaid. De rest van het dak staat bol, laat een politiewoordvoerder weten. Wat de schade is aan sporthal Dukdalf aan de Reede is nog onduidelijk. Ook het dak van een fietsenstalling in Vlaardingen moest eraan geloven.

Eerder zaterdag werd al duidelijk dat door heel Nederland afgelopen nacht bomen zijn gesneuveld en pannen van het dak zijn gewaaid. De kracht van de zuidwestenwind lijkt inmiddels wat af te nemen.