Rechter verbiedt imbeciel seks te hebben

Een Engelse rechter heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan, Hij heeft een 41-jarige man verboden de liefde te bedrijven. De magistraat acht de man zijn IQ van slechts 48 te laag om te mogen genieten van seks.

De man, slechts bekend onder de naam Alan, woonde enige tijd samen met een man. Hoewel hij ambtenaren had verteld dat het hem blij zou maken als hij er mocht blijven wonen, besliste de gemeenteraad anders. Zijn 'enorme geslachtsdrift' is ongepast en zijn mentale achterstand maakt het hem onmogelijk te begrijpen wat hij doet. Een psychiater heeft zelfs geprobeerd om te voorkomen dat de man seksuele voorlichting zou krijgen, omdat dit hem juist in de war zou brengen.

Hoewel de rechter van mening is dat seks een basisbehoefte is voor ieder mens, was hij het er wel mee eens dat Alan geen seks mag hebben met iemand. Hij is mentaal niet in staat om de gezondheidsrisico's van seks te begrijpen, aldus rechter Justice Mostyn. De man, die volgens de psychiater gelooft dat baby's worden gebracht door de ooievaar of gevonden onder een struik en seks je vlekken bezorgt, wordt onder streng toezicht van de gemeente gesteld.