Koningin Elizabeth steunt 'The King's Speech'

In de race naar de Academy Awards, die aan het einde van deze maand worden uitgereikt, grijpen filmmaatschappijen alles aan om hun genomineerde films positief onder de aandacht te brengen. Zo verscheen Mark Zuckerberg onlangs al in de opening monologue van de door Jesse Eisenberg gepresenteerde aflevering van Saturday Night Live, ter ondersteuning van The Social Network. En nu is er de steun van Koningin Elizabeth II voor The King's Speech.

Volgens productiebedrijf The Weinstein Company heeft de Britse vorstin een privevertoning van de film gehad, en hier erg van genoten. De film, geschreven door David Seidler en geregisseerd door Tom Hooper, vertelt het verhaal van haar vader, Koning George VI, die een stotter probeert te overkomen terwijl hij de troon bestijgt en zich bezig moet houden met het opkomen van Nazi-Duitsland.

"Om te horen dat Hare Majesteit de film heeft gezien en hierdoor ontroerd was, ontroert mij op mijn beurt enorm. Toen de Koningin-Moeder (de echtgenote van Koning George VI, red) me dertig jaar geleden vroeg te wachten en dit verhaal niet te vertellen tijdens haar leven, realiseerde ik me hoe diep de emoties lagen. Het verhaal is nu geschreven en gefilmd met veel liefde, bewondering en respect voor Hare Majesteits vader. Dat hare Majesteit hier positief op heeft gereageerd is verheugend, " aldus scenarioschrijver David Seidler.

Harvey Weinstein geeft in een reactie aan dat cast en crew diep vereerd zijn door de screening en de reactie van de Koningin.

The King's Speech is vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen te zien. Op 27 februari is de Academy Award-ceremonie.