Van Gelder weigerde Derksen te feliciteren

Veel mensen uit de media- en voetbalwereld hebben geweigerd om Johan Derksen afgelopen maandag met zijn verjaardag te feliciteren. Dit blijkt uit een AD-column van Voetbal International-presentator Wilfred Genee.

De Wereld Draait Door-host Matthijs van Nieuwkerk blijkt één van de gegadigden. "Van Nieuwkerk liet weten mee te willen werken, maar haakte tot twee keer toe af. De tweede keer vanwege ziekte. Gek genoeg zat hij enkele uren later kiplekker DWDD te presenteren", aldus Genee.

Ook Studio Voetbal-presentator Jack van Gelder weigerde. De NOS-presentator zei liever een sigaar op te steken dan een felicitatie aan Derksen te brengen. De besnorde voetbaljournalist zei eerder moe te worden van 'dat AFC-geleuter' van Van Gelder. Tv-talent van het Jaar en soapie Jan Kooijman, die Derksen een 'gladjanus en eng gezelschap' noemde, wilde tevens niet meewerken aan een felicitatie.

Bij N.E.C. Nijmegen, de favoriete voetbalclub van Derksen, bleek ook niet veel animo voor de actie te zijn: "Zo liet trainer Wiljan Vloet weten niet mee te willen werken en verbood hij de persdienst van N.E.C. om het verzoek überhaupt voor te leggen aan topscorer Björn Vleminckx."

Toch waren er nog genoeg mensen te vinden die de 62-jarige Derksen wel wilden feliciteren. Zo brachten onder meer Wesley Sneijder, Willem van Hanegem, Marc Janko, Hans Kraaij jr. en Mario Been wel hun ode uit aan de voetbaljournalist.

Update 20.55 uur
Jack van Gelder heeft Derksen vrijdagavond alsnog gefeliciteerd in de vrijdag-uitzending van Voetbal International. De NOS-presentator zei dat hij in Australië op vakantie was: "Men wilde een beeldopname maken. Klaarblijkelijk heeft RTL niet genoeg geld om gewoon een verslaggever over te sturen en bij mij op visite te komen. Daar lag het dus aan, Johan. Natuurlijk wil ik je feliciteren."

"We hebben wel eens tegen over elkaar gestaan, met name in de pers. Maar ik denk in wezen dat we elkaar gewoon mogen. Ik wens je heel veel gezondheid toe en heel veel succes verder met het programma, waar ik met veel plezier naar kijk en heel erg van geniet. Wilfred, niet meer schrijven dat soort onzin, doei!", zo besloot Van Gelder.

Derksen reageerde vervolgens op Van Gelder: "Wat Jack doet, dat is precies wat ik niet wil." Desondanks vindt Derksen dat Van Gelder een prima kerel is, maar dat zijn manier van 'journalistiek' niet de zijne is.


Velen weigerden Johan Derksen te feliciteren met zijn 62ste verjaardag