Stephen King wist niets van remake 'The Stand'

Auteur Stephen King wist niet dat Warner Bros en CBS Films van plan zijn om het boek 'The Stand' opnieuw te verfilmen.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat het klassieke horrorepos 'The Stand' van Stephen King opnieuw wordt verfilmd. Het boek uit 1978 wordt gezien als grondlegger voor verschillende postapocalyptische verhalen en televisieseries als Lost en is een van de bestverkochte boeken aller tijden.

Stephen King zei tegenover Entertainment Weekly dat hij via het internet moest vernemen dat er een remake zou komen. Niemand van Warner Bros of CBS films had hem hierover ingelicht. King heeft wel een aantal opmerkingen over de remake. Zo zou het volgens hem bijna onmogelijk zijn om het verhaal in een film van twee uur te stoppen. Persoonlijk zou hij meer zien in een trilogie.

"Historisch gezien overschrijden filmmaatschappijen regelmatig het budget voor dergelijke films dus misschien wordt het wel een leuke film om naar te kijken", aldus de schrijver van de bestseller. Volgens King zal de film hem in de huidige opzet ook weinig opbrengen. Er zou voor King enkel wat inzitten wanneer de film toch als trilogie uitgebracht wordt én veel geld op zal leveren. Hij zou er dan misschien wel een 'chicken dinner' van kunnen kopen bij een fastfood restaurant.

Over de rolverdeling voor de film is Stephen duidelijk. Niemand kan de rol van hoofdpersoon Stu Redman beter spelen dan Gary Sinise die het karakter voor zijn rekening nam in de miniserie uit 1994. Als hij dan toch zou moeten kiezen zou hij Jake Gyllenhaal wel een goede tweede vinden. Het lijkt King wel wat om Billy Bob Thornton om de rol van 'The Trashcan Man' te laten vertolken. Over actrice Molly Ringwald voorspelde hij dat ze zeker niet zal terugkeren op het witte scherm als 'Frannie Goldsmith'.

Stephen King zou de filmmakers verzocht hebben om veel heavy metal muziek in de soundtrack te gebruiken. Daarnaast denkt hij dat we de remake van 'The Stand' zeker niet binnenkort moeten verwachten.