Trainer Rennes: "Het was te vroeg voor Verhoek"

John Verhoek kreeg een droomtransfer naar Stade Rennes deze winter. Van een droomdebuut viel echter niet te spreken. De trainer voelt zich schuldig.

John Verhoek beleefde een ongelukkig debuut bij Stade Rennes. De 21-jarige aanvaller was overgekomen van FC Den Bosch en mocht dinsdagavond zijn eerste minuten maken in het bekerduel tegen Stade Reims, een club uit de Ligue 2. Hij viel in, maar werd later er ook weer uitgehaald.

Verhoek kwam na een kwartier in het veld voor de geblesseerde Jirès Kembo. Voor Rennes liep het uiteindelijk dramatisch af, maar toen stond Verhoek al niet meer op het veld. Trainer Frédéric Antonetti had de Nederlander na een uur spelen weer van het veld gehaald. Uiteindelijk werd Stade Rennes uitgeschakeld met 4-3.

"Als ik het over mocht doen, zou ik het anders aanpakken", zegt Antonetti tegen L'Équipe. "Het was gewoon nog te vroeg voor Verhoek. Hij had nog geen week met ons meegetraind en misschien was ik gewoon te ongeduldig, wilde ik graag zien wat hij in huis had en voor ons kon betekenen. Maar goed, ik zal hem niet alleen op deze wedstrijd beoordelen."