Jaren tachtig-hit Pet Sematary opnieuw verfilmd

Het horrorboek Pet Sematary van Stephen King wordt opnieuw verfilmd. Matthew Greenberg, bekend van de horrorfilm 1408 met John Cusack en Samuel L. Jackson, is aangetrokken als scenarist, meldt de Amerikaanse krant LA Times op basis van een anonieme bron rond het project.

De filmbewerking was in 1989 een groot succes. Het verhaal gaat over een gezin dat verhuist naar de Amerikaanse stad Maine waar ze in de buurt van een dierenkerkhof terechtkomen. Mensen blijken daar in zombies te veranderen.

Pet Sematary is niet het enige werk van King dat nieuw leven in wordt geblazen. Regisseur Ron Howard, die onder meer The Da Vinci Code regisseerde, heeft het ambitieuze plan de boekenserie The Dark Tower te verfilmen als The Gunslinger. De Spaanse Oscarwinnaar Javier Bardem zou zijn gevraagd voor de hoofdrol van Roland Deschain en ook Batman-acteur Christian Bale zou in gesprek zijn voor een rol.

Warner Bros heeft daarnaast plannen het boek It van King opnieuw te verfilmen, de eerste film over deze losgeslagen terreurclown verscheen in 1990. CBS Films en Warner Bros werken ook samen aan een nieuwe versie van The Stand, waarin de VS wordt overspoeld door een dodelijk virus.


(Foto: Novum)