Robben: "Het geeft mij rust"

Niet alleen voor de KNVB en Bayern München is er een einde gekomen aan lang gekibbel. Ook voor Arjen Robben lucht het 'akkoord' op.

De voetballer was maandenlang onderwerp van gesprek als gevolg van zijn zware blessure in de zomer. Op 22 mei 2012 spelen Oranje en Bayern tegen elkaar in Duitsland. "Ik ben daar blij mee", zegt Robben in het Algemeen Dagblad. "Het geeft mij sowieso rust, want als speler zat ik toch nog steeds tussen de twee partijen."

"Het is een heel circus geworden, waarin ik zelf bewust zweeg omdat dat alleen maar negatieve energie zou hebben gekost", aldus Robben, die de afgelopen weken met voetbal bezig was. "Ik dacht toen alleen nog aan het moment van mijn terugkeer op het veld."

Ook bij Bayern is men tevreden, bleek uit de reactie van president Uli Hoeness in Bild. "Ik heb Karl-Heinz Rummenigge gefeliciteerd met deze uitkomst", zegt hij. "We kunnen hiermee leven, ook omdat het duidelijk maakt dat we gelijk hadden. De bonden moeten in de toekomst oppassen met de spelers."