'Hoerengedrag meisje moet gestraft worden'

Een 13-jarig meisje is afgelopen vrijdag het ziekenhuis in geslagen na een ruzie over een Twitter-foto.

Het slachtoffer is een leerlinge van het Huygens-college, een VMBO-school in Amsterdam-West. Een klasgenote zette een ietwat pikante foto van het meisje op Twitter.

Volgens een politiewoordvoerder ontstond daarna op de school 'een broeierige sfeer', waarbij twee groepen tegen over elkaar kwamen te staan. Ook op Twitter werd er ondertussen over en weer gescholden. De politie is samen met een buurtregisseur tot twee keer toe naar het Huygens-college gegaan om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Aanvankelijk leek dat te lukken, maar later op de dag ging het alsnog mis. Het meisje was uit voorzorg naar huis gestuurd, maar ging later terug naar school om verhaal te halen. Op de Overtoom kwam het tot een gewelddadige confrontatie tussen de twee groepen. Daarbij liep het meisje een gekneusde ruggenwervel op. Ze is behandeld in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. Ze zegt tegen AT5 doodsbang te zijn en niet meer naar school te durven.

Het andere meisje op de foto is een leerlinge van een school in Amsterdam-Noord. Ook zij zou inmiddels worden bedreigd.

Op de school zijn veel leerlingen verontwaardigd over het incident, maar niet iedereen kijkt ervan op dat een meisje om een foto het ziekenhuis in wordt geslagen, zo bleek woensdagmiddag. Wat heet, volgens sommigen was het meer dan terecht.