Heerenveen: "Géén akkoord over Dost"

Sc Heerenveen heeft vandaag ontkend dat er een akkoord met Ajax gesloten was over Bas Dost. Directeur van de Friese club Robert Veenstra meldde dit vandaag aan de Leeuwarder Courant. Later zette de club een brief op haar website die deze beweringen moeten ondersteunen.

Zaakwaarnemer Rob Jansen beweerde er wel degelijk een akkoord lag, maar dat dit vanwege het papierwerk op het laatste moment afgeketst is. "Dit is niet juist; niets is minder waar. Sc Heerenveen heeft inmiddels een brief gestuurd aan AFC Ajax en de heer Rob Jansen (Sport Promotion) in welke sc Heerenveen haar verontwaardiging kenbaar heeft gemaakt over het feit dat dit standpunt nu wordt ingenomen," meldt de club op de website.

"Wij weten dondersgoed wat wij gedaan hebben. Wij zijn geen jokkebrokken," zegt Veenstra, die Dost vandaag terug zag keren bij Heerenveen in de Leeuwarder Courant. "We hebben een heel goed gesprek gehad. Bas zijn kop staat weer goed. Hij is teleurgesteld, Ajax vindt hij een mooie club, maar sc Heerenveen is dat volgens hem ook. 'Streep eronder', heeft Bas gezegd."

Heerenveen heeft volgens Veenstra nog geprobeerd om er uit te komen door om 23:30 uur voor te stellen om het verschil over de drie partijen te verdelen. De vraagprijs was 5,25 miljoen euro, terwijl Ajax 4,5 miljoen bood. "Jansen heeft daar Van den Boog over gesproken, maar hij kon daar geen mandaat voor krijgen. Dat er nu gesproken wordt over een mondeling akkoord, willen wij dat ontkrachten. Wij ontkennen dat ten stelligste."

Heerenveen verwijst ook naar het eerste persbericht van Jansen en zijn bedrijf Sport Promotion dat kort na het sluiten van de deadline op internet stond. Daarin wordt de transfer als mislukt omschreven. De Friezen hebben woensdag een brief gestuurd naar Jansen en naar Ajax om hun verontwaardiging te uiten 'over het feit dat dit standpunt nu wordt ingenomen'.