Dead Space 2 overtreft eerste deel

Van de sciencefiction survival horror-game Dead Space 2 zijn in de eerste week dubbel zoveel exemplaren verkocht als van zijn voorganger. Uitgever Electronic Arts laat weten dat er inmiddels al twee miljoen exemplaren van de game over de toonbank zijn gegaan.

Het origineel gooide in 2008 bij veel critici hoge ogen, maar dit was niet in de verkoopcijfers terug te zien. Met 1,4 miljoen verkochte exemplaren voldeed de titel niet aan de verwachtingen van de uitgever. De Wii-titel Dead Space: Extraction deed het nog slechter met negenduizend verkochte exemplaren in de eerste week. Het tweede deel moest dan ook beter verkopen om het voortbestaan van de serie te garanderen.

In Dead Space 2 verkent hoofdpersoon Isaac Clarke het gigantische ruimtestation The Sprawl. Met een uitgebreid arsenaal aan wapens is de ingenieur beter dan ooit in staat om de buitenaardse Necromorphs aan stukken te schieten. De game bevat voor het eerst in de serie een online multiplayer modus waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.



Submitter:  Bron: Novum