Paffett: "Pirelli-banden veel beter geworden"

Volgens McLaren-testrijder Gary Paffett zijn de banden van Pirelli in de afgelopen maanden veel beter geworden. De Brit maakte in Abu Dhabi tijdens de gezamenlijke test na afloop van het seizoen kennis met het Italiaanse rubber en deed dit gisteren in Valencia weer.

McLaren heeft om de banden goed te kunnen vergelijken de bolide voor het seizoen 2011 nog niet onthuld. Door de resultaten uit Abu Dhabi te vergelijken met die uit Valencia hoopt het team beter te kunnen begrijpen hoe de banden zich gedragen. De eerste resultaten zijn bemoedigend.

"De banden zijn sinds Abu Dhabi flink veranderd en zullen dit voor de start van het seizoen nog een keer gaan doen. We richtten ons vandaag op het beter leren begrijpen van de banden en hebben nu een goed referentiekader gevonden. De slijtage van de banden is nu minder en daarmee ook de problemen die hieruit voortkwamen."

Paffett denkt dat Pirelli op de juiste weg zich om het racen aantrekkelijker te maken. "Het is goed om te weten hoe de de banden slijten en hoe daar mee de balans verandert. De mediumcompound lijkt het het langst vol te houden en de superzachte het kortst. Dat is exact wat je van een band verwacht en het zou voor verschillende strategieën tijdens de races moeten zorgen dit jaar."