Nederlandse legercontainers verbrand in Pakistan

In Pakistan zijn zondag twee Nederlandse containers met goederen uit Uruzgan verloren gegaan door brandstichting. Het ging om bouwmaterialen en prikkeldraad.

De omvang van de schade is nog niet duidelijk, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten. "Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt", zegt een woordvoerder. "Tot nu toe was het allemaal goed gegaan."

Onbekenden beschoten zondag in de omgeving van Khuzdar een konvooi zogenoemde jingletrucks en staken een aantal vrachtwagens in brand. Twee Nederlandse containers gingen in vlammen op. De trucks waren onderweg naar de havenplaats Karachi om naar Nederland te worden vervoerd.

Defensie is al een tijd bezig spullen uit Uruzgan terug in Nederland te krijgen. Een groot deel kwam al in december binnen met twee schepen. Belangrijke zaken als wapensystemen worden door de lucht vervoerd. De afspraak is dat voor 1 mei alles terug is.

Inmiddels wordt 'kritisch' bekeken welke goederen in Afghanistan kunnen blijven. Sommige spullen kunnen van nut zijn bij de politietrainingsmissie in Kunduz, waarvoor al volgende maand de eerste manschappen naar het noorden van het land afreizen.