PVV'er Sharpe mogelijk terug in Kamer

James Sharpe, die vorig jaar november opstapte als Tweede Kamerlid voor de PVV, sluit een terugkeer voor die partij in de Kamer niet uit. Het is volgens hem nu nog heel voorbarig om daarover iets te zeggen.

Sharpe zei dat dinsdag vanuit Hongarije in reactie op een bericht van omroep PowNed. Als huidig PVV-Kamerlid Roland van Vliet na de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart gedeputeerde wordt in Limburg en uit de Kamer vertrekt, krijgt de hoogstgeplaatste op de PVV-lijst de vraag diens zetel in de Tweede Kamer in te nemen. Dat is Sharpe.

Die stapte in november op als Kamerlid, omdat hij de aanvallen op zijn integriteit zat was. Enkele dagen daarvoor was bekend geworden dat het bedrijf waarvan hij de baas was in Hongarije, was beboet voor misleiding van consumenten via sms-diensten.

Daarnaast was Sharpe door voormalig collega-atleet Robert de Wit van agressief gedrag beschuldigd. Hij stapte naar eigen zeggen uiteindelijk op om zijn gezin te beschermen tegen de beschuldigingen aan zijn adres, maar gaf wel aan te streven naar eerherstel.

Sharpe sluit terugkeer in Kamer niet uit
Sharpe sluit terugkeer in Kamer niet uit (Foto: ANP)