Kings of Leon zegt shows af na operatie drummer

Kings of Leon heeft weer een aantal concerten af moeten zeggen. De drummer van de rockband blesseerde zich tijdens het sporten en moest onder het mes. Nathan Followill heeft volgens zijn artsen een aantal maanden nodig om te herstellen.

Vanwege de operatie heeft Kings of Leon alle shows geschrapt die de band in maart in Australië en Zuid-Afrika zou geven. Followill scheurde een spier in zijn rechterbovenbeen tijdens het sporten. "Het spijt me voor alle fans in Australië en Zuid-Afrika", twitterde de drummer. "Maar mijn bil heeft meer tijd nodig om te herstellen, later dit jaar komen we wel." De afgelastte concerten worden ingehaald in oktober en november.

Kings of Leon heeft veel pech tijdens de huidige tournee ter promotie van het album Come Around Sundown. Een concert in Londen ging in december niet door omdat twee toerbussen in vlammen opgingen. De show die de band in juni op Pinkpop moet verzorgen gaat vooralsnog gewoon door. "Wij hebben nog niets gehoord van de band, dus we gaan ervan uit dat ze komen", reageert een woordvoerder van het festival.


Kings of Leon zegt shows af na operatie drummer (Foto: Novum)