Heerenveen: "Aanbod speler Ajax niet interessant"

Sc Heerenveen heeft op haar eigen website gereageerd over alle berichtgeving rond het afketsen van de transfer van spits Bas Dost naar Ajax. De Friese club zegt blij te zijn met de uitkomst van de arbitragezaak en bestrijdt dat het Dost niet wilde laten gaan.

"Tijdens de onderhandelingen met Ajax over een mogelijke transfer van Bas Dost zijn bedragen genoemd. sc Heerenveen doet geen uitspraken over bedragen, maar kan wel opmerken dat er in de laatste fase van de onderhandelingen nog substantieel is bewogen om een doorbraak te bewerkstelligen. Echter, sc Heerenveen kan en wil financieel niet verder bewegen dan dat zij wenselijk en goed acht voor de club," zo meldt de club.

Ajax bood bij de onderhandelingen naast een geldbedrag ook een speler aan. "De spelers die door Ajax in een eerder stadium bij de mogelijke transfer zijn aangeboden waren voor sc Heerenveen bovendien geen serieuze optie om verder mee te nemen in een mogelijke overgang," zo gaat de verklaring verder.

Tenslotte stelt Heerenveen dat Dost een half jaar geleden bewust voor de club gekozen heeft en dat de Friezen nog steeds het zien zitten in Dost, ondanks dat hij een breuk wilde forceren.