Minister ontkent drugshandel bij Defensie

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) ontkent dat zich bij de Defensie Materieel Organisatie nog altijd misstanden voordoen. Berichten over drugshandel, machtsmisbruik en diefstal zijn volgens Hillen achterhaald.

De Volkskrant meldde dinsdagochtend dat op het hoofdkantoor van de organisatie, de Haagse Frederikkazerne, volop gehandeld wordt in illegale sigaretten, drugs en spullen van Defensie, zoals laptops, telefoons en auto-onderdelen. Verder zouden dienstauto's en andere legervoertuigen regelmatig worden gebruikt voor privéactiviteiten.

Hillen, die dinsdagmiddag in de Tweede Kamer tekst en uitleg moest komen geven, stelt dat het bericht is gebaseerd op een vertrouwelijk rapport van drie jaar geleden. Sindsdien is er orde op zaken gesteld, zegt Hillen. "Ik heb intern navraag gedaan en daarbij zijn geen nieuwe feiten gebleken."

Hillen is niet bereid een nieuw onderzoek in te stellen, zei hij. De SP neemt daarmee geen genoegen en wil binnenkort verder met Hillen in debat over de kwestie. "Ik snap dat de minister wil opkomen voor zijn mensen, maar dat is geen reden om dit soort zaken met de mantel der liefde te bedekken", zei SP-Kamerlid Jasper van Dijk.