Mercedes zoekt nog derde rijder

Mercedes Grand Prix is nog altijd op zoek naar een derde coureur voor het seizoen 2011. Vorig jaar was Nick Heidfeld dit, maar hij vertrok halverwege het seizoen naar Pirelli en ging later racen voor Sauber. De rest van het seizoen bleef de positie bij de Duits/Britse renstal uitieindelijk vacant.

Mercedes motorsportbaas Norbert Haug wil voor 2011 wel weer een rijder aantrekken. "Je kan veel ontwikkelingswerk in de simulator verrichten. Het echte testen op de circuits is gelimiteerd, dus kan je tegenwoordig beter spreken van een reservecoureur. Je moet iemand hebben die in de auto kan springen en meteen competitief kan zijn," zei de Duitser.

Hij ontkent dat Nico Hülkenberg voor deze plaats in aanmerking kwam. "We zijn in contact met enkele rijders en hebben we een idee van wie onze reservecoureur word, maar we hebben geen contact met Nico Hülkenberg hierover. Ondanks dat hij zeker over het juiste talent beschikt zijn we niet met hem in gesprek. Hij heeft het vorig jaar goed gedaan, maar is nu verbonden aan Force India."