De Boer toont begrip voor uitblijven transfer

Frank de Boer heeft er begrip voor dat Ajax niet tot het uiterste is gegaan om een vervanger voor de naar Liverpool vertrokken Luis Suárez aan te trekken. Dat zegt de trainer vandaag op de clubsite. Ajax had het oog laten vallen op Bas Dost van Heerenveen en Dries Mertens van FC Utrecht, maar bereikte geen akkoord over een transfersom.

De Boer besprak vorige week met Rik van den Boog en Danny Blind welk bedrag Ajax voor welke speler uit wilde geven. "Die verschillen bleken gisteren te groot. Veel te groot zelfs, zowel voor Dost als voor Mertens."

Ondanks zijn begrip is De Boer wel teleurgesteld over het uitblijven van versterking. "Wat mij betreft hebben we net iets te weinig spelers die een constante serie wedstrijden op eredivisieniveau kunnen spelen", zegt de trainer die behalve Suárez ook Urby Emanuelson zag vertrekken. "Met name als we met blessures en schorsingen te maken krijgen, moeten we nog meer terugvallen op de jeugd."

De ambitie om voor de landstitel te gaan, blijft volgens De Boer recht overeind staan. "We zijn alleen twee belangrijke spelers kwijtgeraakt. Dus we zijn wel reëel." Deze maand wachten de zware uitwedstrijden tegen Roda JC en PSV. "Het wordt heel moeilijk, maar we hebben al meerdere malen aangetoond met deze groep goed te kunnen voetballen en ook te kunnen winnen. Wel had ik graag wat meer mogelijkheden gehad."