3JS niet gehinderd door kort jurkje Yolanthe

De 3JS hadden tijdens het Nationaal Songfestival geen last van het jurkje van presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau. Het stukje stof maakte op internet veel tongen los. "Als het jurkje van Yolanthe nog korter was geweest, waren wij op slag allemaal amateur-gynaecoloog", twitterde royaltydeskundige Marc van der Linden.

"Ik kon Yolanthe niet goed zien vanaf het podium", vertelt zanger Jan Dulles maandag in de Goedemorgenshow van Q-Music. "Dus dat was mazzel, ik was niet afgeleid door het jurkje." Sneijder-Cabau praatte zondagavond het Nationaal Songfestival aan elkaar in een kort blauw glitterjurkje. "Dankzij het korte jurkje konden slechthorenden het Songfestival ook prima volgen. Liplezen", was een van de vele grappen op Twitter.

Ook ex-commentator Cornald Maas had niet veel goede woorden over voor de kleding van Yolanthe en jurylid Hind. "Volgens mij zijn Hind en Yolanthe samen in de blender geweest", twitterde Maas. Een tweet kostte Maas vorig jaar zijn baan als commentator van het Eurovisie Songfestival. De TROS, die het liedjesfestijn sinds vorig jaar uitzendt, vond dat hij zich te kritisch uit had gelaten over Sieneke.

Het publiek en de jury kozen unaniem voor het nummer Je Vecht Nooit Alleen. Met dat lied staan de 3JS op 12 mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als ze een finaleplek weten te veroveren, wat Nederland de afgelopen zes jaar niet meer is gelukt, moeten ze het nummer twee dagen later weer zingen.

Volgens de drie Volendammers is de kans groot dat Je Vecht Nooit Alleen voor het Eurovisie Songfestival wordt vertaald naar het Engels. "De tekst moet dan wel net zo krachtig zijn", zegt gitarist Jaap Kwakman tegen Novum Nieuws. "Bovendien moet de TROS het goed vinden en we moeten er zelf heel gelukkig mee zijn." Voor het idee van jurylid René Froger, om het nummer in elk land te laten ondertitelen, voelt Dulles minder. "Ik weet niet of het haalbaar is. Maar we zouden wel naar elk land een vertaling kunnen sturen."


De 3JS (Foto: Novum)