Tung op zoek naar racestoeltje

Ho-Pin Tung is dit jaar wederom test- en reservecoureur bij Lotus Renault GP, maar hij wil zelf ook aan racen toe komen. Tung moet zijn positie bij het team delen met nog vier rijders, waardoor de kans dat hij veel uit kan richten niet erg groot is.

Tung kende vorig jaar een lastig seizoen in de GP2, omdat hij in Hongarije een rugblessure opliep. Uiteindelijk reed hij in Abu Dhabi nog als invaller de laatste race mee. Hij reageert dan ook verrast dat zijn contract desondanks verlengd werd. "Het is een blijk van vertrouwen in mijn capaciteiten dat ik er weer bij hoor, maar naast mijn positie als test- en reserverijder bij Lotus Renault GP wil ik ook weer racen. Daar gaat het toch allemaal om. Ik oriënteer me momenteel op een paar reële mogelijkheden. Mijn doel blijft onveranderd: racen in Formule 1," zegt Tung.

De kans lijkt aanwezig dat de Nederlandse Chinees dit seizoen in de IndyCar Series uit gaat komen. Het team Fazzt heeft interesse in Tung, maar tot op heden is daar ondanks een test afgelopen november nog niets uitgekomen. Mocht hij vertrekken naar de Verenigde Staten dan lijkt Tung nauwelijks werk voor Lotus Renault te kunnen verrichten.