Online functies 3DS pas later actief

De Nintendo 3DS maakt op de dag van de lancering nog geen gebruik van alle online mogelijkheden van het apparaat. Bestuursvoorzitter Satoru Iwata van Nintendo laat weten dat de online winkel, internetbrowser en mogelijkheid om gedownloade DSi-spelletjes over te zetten pas in mei geïntroduceerd worden via een update.

Vorige week maandag maakte een woordvoerder van de Britse afdeling van Nintendo bekend dat de 3D-spelcomputer zonder internetopties in de winkel komt te liggen. De online functies zouden vanaf 25 maart via een update gedownload en geïnstalleerd moeten worden. Iwata ontkent de beschikbaarheid van de update op de dag van de lancering van de Nintendo 3DS.

De online winkel wordt door Nintendo de eShop genoemd. Hier zijn downloadbare spelletjes en klassieke games te koop. Daarnaast kunnen demo-versies en trailers van nieuwe games gedownload worden.

Nintendo heeft aangegeven dat het niet dezelfde fouten wil maken als met de Nintendo DSi en Wii. De gebruikersinterface van de webwinkels op deze spelcomputers is te statisch. Zo moet de online winkel van de Nintendo 3DS toegankelijker worden dankzij onder andere een verbeterd menudesign.

De Nintendo 3DS wordt eind februari in Japan uitgegeven. De release in Nederland staat gepland voor 25 maart.


(Foto: Novum)