Van Dinteren volgt Silooy op bij Dutch Lions

Ivar van Dinteren is de nieuwe trainer van Dayton Dutch Lions FC. De 31-jarige Nederlander is bij Amerikaanse voetbalclub de opvolger van Sonny Silooy. Van Dinteren heeft veel zin in zijn nieuwe job. "Ik ben blij met deze kans. Het wordt een hele uitdaging, maar deze kans kon ik niet laten lopen", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Van Dinteren speelde zelf bij Dutch Lions en bekleedde na zijn actieve carrière diverse functies bij de door Erik Tammer en Mike Mossel opgerichte club. "Van technisch directeur tot jeugdtrainer", zegt de oud-speler van FC Groningen, RKC, Helmond Sport, FC Zwolle en Telstar.

Nu mag Van Dinteren, die als trainer wordt geassisteerd door de Amerikaan Jack Hermans, proberen de ploeg naar de Major League Soccer te leiden, het hoogste Amerikaanse profniveau. Al zet hij niet meteen zo hoog in. "Het is onze doelstelling de Nederlandse en Amerikaanse speelstijl te combineren."

"De Amerikanen hebben niet de technische en tactische basis die wij in Nederland hebben, maar fysiek zijn ze wel verder dan wij", merkt Van Dinteren. "We hopen in de komende anderhalve maand een goede basis te leggen en aan de community in Dayton te laten zien waar wij voor staan."

Van Dinteren gaat de komende periode gebruiken om de ploeg met een aantal Nederlandse spelers te versterken. In het verleden speelden onder anderen Hans van de Haar, Oscar Moens en Geert den Ouden bij de Amerikanen, die onlangs een samenwerkingsverband aangingen met FC Twente.