Heerenveen schroeft vraagprijs Dost op

Sc Heerenveen heeft de vraagprijs voor spits Bas Dost verder opgevoerd. Mocht de aanvaller door de KNVB in de arbitragezaak in het gelijk worden gesteld dan dan eist Heerenveen zeven miljoen euro netto plus alle bijkomende kosten voor hem.

"We nemen geen genoegen meer met de transfersom van zes miljoen euro," zei advocaat Johan Stoker namens de Friese ploeg. "Indien het ontbinding komt, zijn de gevolgen sky high. Ajax wil niet de hoofdprijs betalen. Maar als Dost nu – vlak voor het sluiten van de transferwindow – vertrekt, rest er voor ons geen andere onderhandelingspositie dan de hoofdprijs voor een vervanger te betalen."

Verder betoogde hij voor de arbitragecommissie dat Heerenveen er nog alle vertrouwen in heeft dat Dost bij de club een sprong voorwaarts kan maken. "Dost heeft dit seizoen slechts één keer niet bij de wedstrijdselectie gezeten. Dat kwam omdat hij toen geblesseerd was. Heerenveen geeft Dost alle ruimte om zich te ontwikkelen. De ontwikkeling van een jonge speler gaat echter altijd met vallen en opstaan. Het feit is dat Dost er moeite mee heeft niet in het basisteam te staan. Ontevredenheid moet niet worden uitgelegd als een gebrek aan vertrouwen. Heerenveen wil met Dost de toekomst in."

Dat Ajax een sprong voorwaarts is betwijfelt Stoker. "Heerenveen betwist dat Dost er financieel op vooruitgaat. En Ajax en Heerenveen spelen allebei in dezelfde competitie. Beide clubs hebben de laatste seizoenen de KNVB-beker gewonnen en ook spelen ze allebei al jaren Europees voetbal. Alleen ontbreekt Heerenveen dit seizoen in Europa."