King's Speech wint twee Screen Actors Guild Awards

The King's Speech heeft zondagnacht twee Screen Actors Guild Awards aan zijn prijzenverzameling mogen toevoegen. Eerder deze maand won de film een Golden Globe en een Producer Guild Award. Het Screen Actors Guild is een vakbond voor Hollywoodacteurs.

Colin Firth werd benoemd tot beste acteur en de hele cast van The King's Speech werd ook gezamenlijk bekroond voor zijn acteerprestatie. Natalie Portman kreeg een Screen Actors Guild Award als beste actrice voor haar rol in Black Swan. Christian Bale en Melissa Leo, die beiden te zien zijn in The Fighter, wonnen respectievelijk de prijs voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol. Ze wonnen bij de Golden Globes ook al beiden.

Inception kreeg een prijs voor het goede stuntwerk en diezelfde onderscheiding ging naar True Blood in de televisiecategorie. Alec Baldwin won voor de vijfde keer achter elkaar een Screen Actors Guild Award voor zijn rol in de komedieserie 30 Rock. De 89-jarige Betty White werd benoemd tot beste actrice in een televisiekomedie voor haar rol in Hot in Cleveland.

De cast van de tv-komedie Modern Family viel ook in de prijzen. Steve Buscemi (Boardwalk Empire) en Julianna Margulies (The Good Wife) speelden volgens hun collega's de beste rollen in een televisiedrama. De gehele cast van Boardwalk Empire won als beste cast in een televisiedrama.

De prijzenregen voor The King's Speech lijkt nog niet over. De film is veertien keer genomineerd voor de Britse filmprijzen de Bafta's en twaalf keer voor de Oscars. De Screen Actors Guild Awards gelden als goede voorspellers voor de Oscars, die op 27 februari worden uitgereikt.


King's Speech wint twee Screen Actors Guild Awards (Foto: Novum)