Ook Sauber toont 2011-bolide

Het Sauber F1 Team heeft haar Formule 1-bolide voor het seizoen 2011 gepresenteerd. De Zwitserse renstal hoopt met de C30 regelmatig in de punten te kunnen eindigen. Dit zal moeten gebeuren met de coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Perez.

De onthulling van de auto vond vanochtend plaats in Valencia waar morgen de eerste wintertest van start gaat. Opvallend is dat ook Sauber gekozen heeft voor een hoge neus en een compacte achterzijde. De motor komt net zoals vorig jaar van Ferrari dat ook een nieuwe versnellingsbak en het Kinetic Energy Recovery System aan het Zwitserse team levert. Voor de race in Bahrein zal er nog een nieuw aerodynamisch pakket volgen.

Vorig jaar kende Sauber met name in het begin van het seizoen problemen met de C29, wat zorgde voor veel uitvalbeurten. De komst van technisch directeur James Key heeft er voor gezorgd dat het technische beleid op de schop ging en er vorderingen gemaakt werden. Ook op het vlak van de sponsoren is er winst geboekt, want er prijken nu vele bedrijven op de auto, waardoor de toekomst van de renstal er nu een stuk rooskleuriger uit ziet.